Рома и Ювентус играят при в дербито от 25-ия кръг на

...
Рома и Ювентус играят при в дербито от 25-ия кръг на
Коментари Харесай

НА ЖИВО: Рома 1:0 Ювентус, Манчини откри, втора греда за торинци

Рома и Ювентус играят при в дербито от 25-ия кръг на италианската Серия А. Джанлука Манчини откри в 53-ата минута. 

И двата тима водят люта борба за класиране в Топ 4 и присъединяване в Шампионската лига следващата година. „ Вълците “ заемат петата позиция с 44 точки, с три по-малко от градските противници Интер и Милан, които са надлежно трети и четвърти.

„ Биаконерите “ от своя страна са с 35 пункта и се намират на седмото място. Не би трябвало да се не помни, че от актива на торинци бяха отнети 15 точки поради финансови измами.

Наставникът на Рома - Жозе Моуриньо, бе направил две промени в стартовия си състав след изненадващата загуба с 1:2 от Кремонезе. Крис Смолинг изтърпя своето наказване и се завърна като титуляр за сметка на Мараш Кумбула. Андреа Белоти пък бе сменен от Неманя Матич, а Пауло Дибала водеше офанзивата на отбора.

Треньорът на Ювентус - Масимилиано Алегри, пък бе подхванал една смяна в своя състав. Мануел Локатели се завърна след наказване и стартира вместо Енцо Баренечеа. Душан Влахович пък още веднъж водеше нападението на тима, като беше подпомаган от Анхел Ди Мария.

/ /

Гостите от Торино имаха първата опция в дуела. В четвъртата минута Душан Влахович засече подаване от свободен удар отляво в наказателното, само че Руи Патрисио улови.

В идващите минути Рома опита да огледа в по-предни позиции, само че по този начин и не успяваше да измисли нещо по-опасно пред вратата на Войчех Шчесни. Стигна се само до един добър пробив на Пауло Дибала, който завърши  с блокиран удар.

" Вълците " сътвориха нещо по-интересно в 27-ата минута, когато още веднъж Дибала стреля мощно и рисково пред пеналта, само че Шчесни внимаваше и мазета.

Три минути преди края на първата част Мануел Локатели стреля от отдалеченост фронтално против вратата, само че право в обятията на Патрисио, който улови.

Ювентус натисна в края на първото полувреме и в 44-ата минута стигнаха до най-чистото състояние досега в мача. Адриен Рабио се беше присъединил в офанзива и засече с глава центриране отдясно на далечната греда, само че Патрисио съумя да отклони с десния си крайник топката в страничната греда и да предотвлати несъмнено попадение.

It’s goalless at the break. ⚖️
— AS Roma English (@ASRomaEN)
На почивката беше осъществена смяна в състава на " остарялата госпожа ". На терена се появи капитанът Леонардо Бонучи, който размени Алекс Сандро.  

Рома съумя първи да удари в 53-ата минута. Тогава централният бранител Джанлука Манчини се беше присъединил в предни позиции и употребява по най-хубавия метод празното пространство пред наказателното поле на Юве, като нанесе мощен и компактен удар, който влетя неспасяемо в десния ъгъл на Шчесни - 1:0.

From Mancini with love
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР